Samen met een molenaar een molen opstarten aan het begin van de dag.

Dat is vanaf nu mogelijk bij Molen Windlust in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Onder leiding van een van de molenaars ga je met maximaal 2 personen het standaard protocol doorlopen met als doel de molen in gereedheid te brengen om te gaan draaien. Bij voldoende wind wordt de molen vervolgens gereed gemaakt om te gaan malen.

Tijdsduur: Om 08:30 uur starten de voor- bereidingen met de verwachting dat de molen dan om 10:00 uur draait. Vervolgens een doorstart om graan te gaan malen. Het is aan een ieder om dan te bepalen hoe lang je het maalproces wilt blijven bijwonen, maar de molenaar begint zo rond 15:00 uur met afronden en opruimen om daarna โ€œmoe maar voldaanโ€ rond 16:00 uur af te sluiten.

Het protocol: a: De molen controleren op draaivaardigheid. b: Het smeren van de bovenas met varkensvet. c: Het in de wind kruien van de wieken. d: Het voorleggen van de zeilen. e: Alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen treffen. f: De molen laten draaien. g: Voorbereidingen treffen om het maalproces te starten. h: Het maalproces opstarten.

Wanneer je het protocol succesvol hebt volbracht word je beloond met een: snuffel-certificaat.

Kosten: โ‚ฌ 12,50 per persoon.

Minimum leeftijd: 16 jaar.

Maximaal 2 personen per draaidag.

Uitsluitend op afspraak. Interesse? Vraag in de molenwinkel. Openingstijden woensdag 13 tot 16 uur. zaterdag 10 tot 16 uur, mail naar robertrosbergen@zigoo.nlย of belย met de 1e molenaar Aart Oskam via 06 22 11 36 22.