Veerpont ’t Verlaat is al jaren een begrip en een populaire verschijning op de Rotte. De schippers van de pont staan weer te trappelen om te gaan varen.

Een oversteek met de pont “’t Verlaat” is een leuke afwisseling van een fiets- of wandeltocht. De vrijwillige schippers varen de pont van de steiger aan de Bleiswijkse kant bij het restaurant “Meerenbos” naar de Zevenhuizer overkant of, als de drukte het toelaat, naar de steiger bij eetcafé “de Roerdomp”.

Voetgangers mét en zonder fiets zijn van harte welkom, de kosten zijn 50 cent per oversteek, er kan helaas niet gepind worden. 

Dienstregeling, tijden, data

Vanaf zaterdag 2 april vaart de pont in de weekenden en vanaf maandag 2 mei dagelijks tot en met zondag 2 oktober tussen 11:00 en 17.30 uur. Daarna in oktober alleen nog in het weekend.

Bij slecht weer (wind, regen, kou) vaart de pont niet. Bij de opstappunten staan borden waarop staat aangegeven of de pont die dag wel of niet vaart. Er is geen vaste dienstregeling. Als u overgezet wilt worden; ga aan boord, vertel de schipper waar u heen wilt en hij zorgt dat u daar met droge voeten komt!

Zonnepont

De pont is een initiatief van het recreatieschap Rottemeren. Bijzonder aan de pont is dat het een “Zonnepont” is, dat wil zeggen dat de pont elektromotoren heeft en dat de accu’s voor deze motoren worden opgeladen via de zonnepanelen op het dak van de pont. Milieuvriendelijker kan haast niet!