Beleefzuidplas

Cultuur & Historie

In Zuidplas zijn er tal van culturele en historische activiteiten om dit bijzondere, waterrijke gebied beter te leren kennen.

Historische Vereniging Nieuwerkerk a/d IJssel 

In 1992 startte de HVN met een Oudheidkamer in een deel van de stal van de 17de eeuwse monumentale boerderij Nooitgedacht, gelegen bij de Capelse grens. 

Intussen zijn de gehele stal, het tussendeel van de boerderij, twee hooibergen, een deel van het erf en diverse objecten daarop bij de expositie betrokken. Het gaat om een lokale Oudheidkamer.

Meer informatie: www.hvnweb.nl/oudheidkamer(externe link) 

Historische Vereniging Moordrecht

Oudheidkamer ‘Het Weeshuis’ is de thuisbasis van de Historische Vereniging Moordrecht. Hier vind je een collectie voorwerpen en documenten uit de geschiedenis van Moordrecht. Ook is er een touwbaan waar men een touwtje kan draaien.
Bezoekers kunnen de collectie elke tweede zaterdag van de maand van 13:30 uur tot 16:30 uur bezichtigen. Voor het bespreken van (groeps)bezoeken buiten deze zaterdagen om: neem contact op via info@historischeverenigingmoordrecht.nl
De toegang is gratis, maar een gift is uiteraard van harte welkom.
Meer informatie: www.historischeverenigingmoordrecht.nl/oudheidkamer-het-weeshuis(externe link) 

Stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle

In het Historisch Centrum “Ons Verleden” zijn er wisselende tentoonstellingen, die de aandacht vestigen op het “cultureel erfgoed” en de geschiedenis van de drie kernen Moerkapelle, Oud Verlaat, Zevenhuizen en de naaste omgeving.

Voor die tentoonstellingen wordt over het algemeen gebruik gemaakt van voorwerpen, foto’s en ander beeldmateriaal uit de eigen collecties.

Meer informatie: www.oudzevenhuizenmoerkapelle.nl(externe link)

overige culturele en historische activiteiten