Home

BeleefZuidplas De Watertuin van de Zuidelijke Randstand

Evenementen binnen Beleef Zuidplas

  • Van 31 juli t/m 4 september 2021 toveren de Dorpsstraat, West Buurtstraat en Visserssteeg in Moordrecht zich om tot pittoresk dorpje aan de Méditerranée.
  • Op 25 juli aanstaande kunnen hardlopers en wandelaars genieten van het prachtige gebied langs De Rotte tijdens de Rotte Dam Loop.
  • Op zaterdag 10 juli en zondag 11 juli staat de Willem-Alexander Roeibaan in het teken van de TRI ROTTERDAM. Op deze locatie van wereldniveau vinden beginnende atleten, ervaren sportievelingen en topsporters een wedstrijd waarin zij het met elkaar en zichzelf opnemen op verschillende afstanden.

Snertwandeltocht Rottemeren

Op 4  januari 2020 stond de 6 de editie van de Snertwandeltocht op de agenda. Een wandeling van  7, 12, 17, 21 of 26 km langs de Rottemeren en de molens. Dit jaar vierden we samen met u 75 jaar bevrijding. Met voertuigen, veldkeuken en nog veel meer. Tijdens onze gezellige wandeling namen wij u mee langs de Rottemeren, de molens en het natuurgebied Koornmolengat. Onderweg veel muziek, en leuke spellen waar u vrijblijvend aan mee kon doen.

We hebben daar een leuk inspiratiefilmpje van gemaakt!

Het volledige programma, kunt u hier terugvinden.

 

 

 

Activiteiten

  • Op dagen met mooi weer is het soms te druk op de Rottekaden. Er wordt gefietst door recreanten, families, ouderen, Maar er wordt ook gewandeld, gespeeld, geskeelerd op dezelfde fietspaden. Daardoorheen rijden groepen wielrenners soms met hoge snelheden.
    Het recreatieschap Rottemeren heeft nu voor de wielrenners een alternatieve route: De WielerRotte.
  • Het Dino Experience Park vanaf het water beleven? Dat kan weer vanaf 18 mei.
  • Deze fietsroute kun je volgen langs de verschillende dorpen in Zuidplas. Op de route zijn de herdenkingsmonumenten gemarkeerd. De lengte van de hele route is ongeveer 42 kilometer en vanuit ieder dorp te starten.

Park Hitland

Park Hitland biedt voor ieder wat wils! Of je nu wilt genieten van een dagje rust in de natuur en het polderlandschap, of een dagje uit met het gezin: Park Hitland is voor alles geschikt. Dagelijks zijn er fietsers, wandelaars, vissers, vogelaars, kanoërs, ruiters, skaters, spelende jeugd en golfers in het Hitlandgebied te vinden.

 

Meer informatie: www.parkhitland.nl