Home

BeleefZuidplas De Watertuin van de Zuidelijke Randstand

Evenementen binnen Beleef Zuidplas

 • 125-jarig jubileumconcert De Kleine Trompetter

  Op zaterdag 15 oktober viert muziekvereniging De Kleine Trompetter haar 125-jarig jubileum. Een reden om groots uit te pakken!

 • Open Monumentendag 2022

  Zuidplas pakt groots uit op Open Munumentendag 2022. Bezoek de vele monumenten per historische boot of met de hop-on hop-off veteranenbus.

 • Vlootschouw 2022

  In Nieuwerkerk aan den IJssel worden op zaterdag 17 september weer tal van activiteiten gehouden tijdens het populaire evenement De Vlootschouw.

Met trots presenteren wij onze Beleef Zuidplas Molen-Stempel-Fiets-Tocht.

Samen met onze Beleef Zuidplas ambassadeurs - recreatiepark de Koornmolen, Park Hitland & Molen Windlust - hebben we twee fietsroutes dwars door onze watertuin in kaart gebracht.  Ontdek al fietsend onze watertuin op z’n mooist!

https://www.beleefzuidplas.nl/molen-stempel-fietstocht

Activiteiten

 • De Rotte Zomerexpeditie

  Ga deze zomer mee op expeditie en ontdek elke vakantieweek een ander deel van ons prachtige gebied

 • Excursies door het Koornmolengat

  Vanaf 24 juni t/m 26 augustus 2022 organiseert Natuur- en Vogelwacht Rotta elke vrijdagavond een excursie door het prachtige en normaal niet toegankelijke Koornmolengat.

 • Fietsroute langs herdenkingsmonumenten

  De fietsroute kun je volgen langs de verschillende dorpen in Zuidplas. Op de route zijn de herdenkingsmonumenten gemarkeerd

Park Hitland

Park Hitland biedt voor ieder wat wils! Of je nu wilt genieten van een dagje rust in de natuur en het polderlandschap, of een dagje uit met het gezin: Park Hitland is voor alles geschikt. Dagelijks zijn er fietsers, wandelaars, vissers, vogelaars, kanoërs, ruiters, skaters, spelende jeugd en golfers in het Hitlandgebied te vinden.

Meer informatie: www.parkhitland.nl(externe link)