Wandelen

In onze gemeente kun je heerlijk wandelen en genieten van de natuur. Hieronder vind je een selectie van bijzondere wandelroutes.

Op de website van Mooi Zuidplas vind je daarnaast nog veel meer mooie wandelroutes(externe link).

Ommetje Abraham Kroes

Tussen Moordrecht en Nieuwerkerk aan den IJssel ligt aan de Hollandsche IJssel het gemaal ‘Abraham Kroes’. Dit gemaal verzorgt de bemaling van de Prins Alexanderpolder en de Zuidplaspolder. De zeldzame combinatie van polder- en boezembemaling is ondergebracht in één gebouw.

Meer informatie over het gemaal en wandelroute: http://www.mooizuidplas.nl/wandelroutes/mzw10-ommetje-abraham-kroes-gemaal-5-km/(externe link)

Willem-alexanderbaan

Rondje Willem-Alexander Baan

Een sportief wandelrondje rond de internationale roeibaan Willem-Alexander Baan in de Eendragtspolder. Het is een bijzondere polder, want waterberging, recreatie en roeien zijn er gecombineerd. Hier kan 4 miljoen kubieke meter water tijdelijk worden opgeslagen als wateroverlast dreigt door hevige regenval. Zo houden mensen in het stroomgebied van de rivier de Rotte droge voeten. 

Meer informatie en wandelroute: www.ookditisderotte.nl/activiteiten/wandelen/rondje-willem-alexanderbaan(externe link)

Overige Wandelroutes

 • Ontdek de Hollandsche IJssel

  Historie, natuur en kilometers vol Hollandsche luchten…

  Uit in eigen land is nog nooit zo populair geweest. Zeker nu met alle reisbeperkingen en de lockdown zijn we met zijn allen op zoek naar interessante stukjes Nederland om te wandelen, te fietsen en te varen.

 • Wandelroutes Park Hitland

  In Park Hitland vind je diverse wandel- en fietspaden. Er zijn wandelroutes voor je uitgestippeld, maar uiteraard kun je ook zelf een route uitstippelen.

 • Droge Voeten Route

  Dankzij de waterberging in de Eendragtspolder houden bewoners in de wijde omtrek van de rivier de Rotte droge voeten. En kun je genieten van een waterrijk recreatiegebied. Ontdek hoe het werkt met de Droge voeten route.

  ejew