De inhoud is geladen.

Aan het water

Zuidplas onderscheidt zich door de twee rivieren De Rotte en de Hollandsche IJssel, de Ringvaart en de vele karakteristieke sloten en tochten. Langs het water en in de twee recreatiegebieden Hitland en Rottemeren vind je tal van terrasjes waar je heerlijk neer kunt strijken om je te verpozen. Een greep uit het aanbod. 

Eetcafé en jachthaven De Roerdomp

Het eetcafé en de jachthaven liggen aan de plezierrivier de Rotte. Het recreatiegebied Rottemeren heeft goede fiets-, wandel- en vaarroutes en u kunt ook heerlijk ontspannen en genieten van de rust en de ruimte. Het eetcafé beschikt over een heerlijk terras, waarvan een deel overdekt en verwarmd. Je kunt hier genieten van een schitterend uitzicht over de Rottemeren en op de Eendragtspolder waar de Willem-Alexander Baan (roeibaan) zich bevindt.

Meer informatie: www.eetcafederoerdomp.nl

Park Hitland

Park Hitland biedt voor ieder wat wils! Of je nu wilt genieten van een dagje rust in de natuur en het polderlandschap, of een dagje uit met het gezin: Park Hitland is voor alles geschikt. Dagelijks zijn er fietsers, wandelaars, vissers, vogelaars, kanoërs, ruiters, skaters, spelende jeugd en golfers in het Hitlandgebied te vinden.

Dit jaar (2024) bestaat Park Hitland 50 jaar. Park Hitland viert het jubileum in de week van 27 mei tot en met 1 juni 2024. 

Meer informatie: www.parkhitland.nl/park-hitland/recreatie

 • De Hollandsche IJssel: veel historie

  Met de auto, op de fiets of wandelend kunt u heel mooi over de Groenendijk langs de Hollandsche IJssel verplaatsen.

 • Pontje over de Rotte weer in de vaart

  Veerpont ’t Verlaat is al jaren een begrip en een populaire verschijning op de Rotte. De schippers van de pont staan weer te trappelen om te gaan varen.

 • Gluren bij de buren: Waterfietsen langs Dino Experience Park

  Het Dino Experience Park vanaf het water beleven? Dat kan weer vanaf 18 mei.

 • Etappe 4. Zevenhuizen en Moerkapelle, een rondje Rotte

  De slotetappe van Tour de Zuidplas voert door de Rottedorpen Zevenhuizen en Moerkapelle.

 • Etappe 1: Moordrecht

  Water. Als bewoner of bezoeker van Zuidplas kun je er niet omheen – wel eróverheen. De eerste Tour-etappe voert door Moordrecht, een idyllisch IJsseldorp met een rijke historie.

 • De Koornmolen

  Beleef Zuidplas, Beleef de Koornmolen! Recreatiepark de Koornmolen grenst aan het prachtige recreatiegebied ‘De Rottemeren’. Dit gebied geeft geweldige mogelijkheden om tot rust te komen.

 • Recreatiegebied Rottemeren

  Het eeuwenoude riviertje De Rotte dat Rotterdam, Lansingerland en Zuidplas met elkaar verbindt, vormt de ruggengraat van het recreatiegebied Rottemeren, waar je als actieve outdoor recreant alles vindt.

 • Etappe 2: Nieuwerkerk aan den IJssel

  De tweede etappe voert door Nieuwerkerk aan den IJssel en zijn buurtschappen Kortenoord en Hitland. Wie langs het water en door de polders van het grootste dorp van Zuidplas trekt, ontdekt al snel waarom deze groen-blauwe omgeving bekendstaat als watertuin.

 • Veerpont 't Verlaat

  Veerpont 't Verlaat is al jaren een begrip en een populaire verschijning op de Rotte. Een oversteek met de pont 't Verlaat, is een leuke afwisseling van een fiets- of wandeltocht. De schippers varen de pont van de steiger aan de Bleiswijkse kant bij het restaurant Meerenbos naar de Zevenhuizer overkant of, als de drukte het toelaat, naar de steiger bij eetcafé "de Roerdomp". Voetgangers mét en zonder fiets zijn van harte welkom.
  Zie voor vaartijden: https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/rottemeren/toegankelijkheid

 • Pontje Gouderak-Moordrecht

  Met de Veerdienst Gouderak-Moordrecht kun je te voet, met de fiets of auto de Hollandsche IJssel oversteken tussen Gouderak en Moordrecht. Een bijzondere ervaring voor de kids! Meer informatie over de vaardienstregeling en tarieven vind je op www.veerdienstgouderak.nl