Beleefzuidplas

Evenementen

In de gemeente Zuidplas vinden het gehele jaar door waterrijke evenementen plaats. Hieronder krijg je een indruk van een paar aanstaande verfrissende evenementen. Kom gerust eens langs in De Watertuin van de Zuidelijke Randstad!  

Snertwandeltocht Rottemeren

Op 4  januari 2020 stond de 6 de editie van de Snertwandeltocht op de agenda. Een wandeling van  7, 12, 17, 21 of 26 km langs de Rottemeren en de molens. Dit jaar vierden we samen met u 75 jaar bevrijding. Met voertuigen, veldkeuken en nog veel meer. Tijdens onze gezellige wandeling namen wij u mee langs de Rottemeren, de molens en het natuurgebied Koornmolengat. Onderweg veel muziek, en leuke spellen waar u vrijblijvend aan mee kon doen.

We hebben daar een leuk inspiratiefilmpje(externe link) van gemaakt!

Het volledige programma, kunt u hier(externe link) terugvinden.

Reizende tentoonstelling: In 2 werelden

Zaterdag 11 september gaat de Reizende tentoonstelling: In 2 werelden | Molukkers in Nederland officieel van start. Moordrecht heeft de eer om de tentoonstelling voor het eerst aan het publiek te tonen. De tentoonstelling zal drie jaar lang door het hele land reizen. Vanaf de officiële opening op zaterdag 11 september door burgemeester Han Weber, is de tentoonstelling drie weken lang te bezichtigen bij de Brede School in Moordrecht, hoek Schuddebeurslaan/Oudersvrucht.

Kijk op www.reizendetentoonstelling.nl(externe link) voor meer informatie

Overige evenementen

 • BLUE Winterfestival

  Geniet op vrijdag 3 en zaterdag 4 februari van live optredens en winterse activiteiten op het festivalterrein van BLUE aan de Zevenhuizerplas.

 • Snertwandeltocht Rottemeren 2023

  Eindelijk is hij er weer!
  DE SNERTWANDELTOCHT ROTTEMEREN
  ZATERDAG 7 JANUARI 2023 

 • Boer & Buurt Winterfeest

  Kom op zaterdag 17 december naar Zevenhuizen voor het Boer & Buurt Winterfeest.

 • Kaarsjesavond op vrijdag 9 december

  Traditioneel organiseert het Oude Dorp in Nieuwerkerk aan den IJssel Kaarsjesavond, dit jaar op vrijdag 9 december, van 17.00 tot 21.00 uur.

 • 125-jarig jubileumconcert De Kleine Trompetter

  Op zaterdag 15 oktober viert muziekvereniging De Kleine Trompetter haar 125-jarig jubileum. Een reden om groots uit te pakken!

 • Open Monumentendag 2022

  Zuidplas pakt groots uit op Open Munumentendag 2022. Bezoek de vele monumenten per historische boot of met de hop-on hop-off veteranenbus.

 • Vlootschouw 2022

  In Nieuwerkerk aan den IJssel worden op zaterdag 17 september weer tal van activiteiten gehouden tijdens het populaire evenement De Vlootschouw.

 • ’S GRAVENFAIR

  Dé landgoedfair aan de ‘s Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel.

  Vrijdag 26 augustus en zaterdag 27 augustus

 • Oogstfeest 2022

  De vierendertigste editie van het Oogstfeest in Zevenhuizen gaat door, traditiegetrouw op de eerste zaterdag in september.

 • Mediterrraans Moordrecht 2022

  Bienvenue à Moordrecht, het mediterraanse dorp aan de Hollandsche IJssel. Van 9 juli t/m 3 september 2022 is de oude dorpskern weer versierd met kleurrijke bloemen en waslijnen zoals je die ook in landen aan de Middellandse Zee ziet.