Evenementen

In de gemeente Zuidplas vinden het gehele jaar door waterrijke evenementen plaats. Hieronder krijg je een indruk van een paar aanstaande verfrissende evenementen. Kom gerust eens langs in De Watertuin van de Zuidelijke Randstad!  

Snertwandeltocht Rottemeren

Op 4  januari 2020 stond de 6 de editie van de Snertwandeltocht op de agenda. Een wandeling van  7, 12, 17, 21 of 26 km langs de Rottemeren en de molens. Dit jaar vierden we samen met u 75 jaar bevrijding. Met voertuigen, veldkeuken en nog veel meer. Tijdens onze gezellige wandeling namen wij u mee langs de Rottemeren, de molens en het natuurgebied Koornmolengat. Onderweg veel muziek, en leuke spellen waar u vrijblijvend aan mee kon doen.

We hebben daar een leuk inspiratiefilmpje van gemaakt!

Het volledige programma, kunt u hier terugvinden.

 

Lifestyle Xperience  

Lifestyle Xperience wordt een leuk Pinkster uitje (24 mei 2021) voor de hele familie. Dit event is nieuw en net even anders. Een bijzondere combinatie van winkelen, muziek, actie en natuur. Zie hier alvast een leuk voorproefje.

Voor meer informatie en kaartverkoop: https://www.lifestylexperience.nl/

 

Overige evenementen

 • Van 31 juli t/m 4 september 2021 toveren de Dorpsstraat, West Buurtstraat en Visserssteeg in Moordrecht zich om tot pittoresk dorpje aan de Méditerranée.
 • Op 25 juli aanstaande kunnen hardlopers en wandelaars genieten van het prachtige gebied langs De Rotte tijdens de Rotte Dam Loop.
 • Op zaterdag 10 juli en zondag 11 juli staat de Willem-Alexander Roeibaan in het teken van de TRI ROTTERDAM. Op deze locatie van wereldniveau vinden beginnende atleten, ervaren sportievelingen en topsporters een wedstrijd waarin zij het met elkaar en zichzelf opnemen op verschillende afstanden.
 • Vanaf 25 juni tot en met 27 augustus 2021 verzorgen gidsen van Natuur- en Vogelwacht Rotta elke vrijdagavond om 19:00 uur rondleidingen van twee uur in het Koornmolengat.
 • Op zaterdag 26 juni en later in september vertellen studenten archeologie en bouwkunde van de Saxion Hogeschool over hun onderzoek naar rijksmonument Steenovens op Klein Hitland. Studenten toerisme en recreatie ontvouwen er hun plannen om de steenovens verder ontwikkelen met onder andere onderzoek naar de herinrichting van een de turfschuren als activiteiten- bezoekerscentrum. Ook vertellen ze hoe het aansluitende Hitland gebied beter op de kaart gezet kan worden voor toeristen.
 • Zet de Rotte Kijker in de kijker en WIN een Beleef Zuidplas Gift box
  In het wandel- en fietsgebied tussen de Rottemeren en de Willem-Alexander Roeibaan staat een kunstwerk. Het is een Rotte Kijker, een kunstwerk en uitkijkpost ineen. De Rottekijker is een onderdeel van het programma aan activiteiten en evenementen van 750 jaar dam in de Rotte. 
 • Stichting Leefgoed de Olifant organiseert jaarlijks de Beeldentuin vanaf de tweede zondag van mei tot en met 31 oktober. Naast deze tentoonstelling met werken van gerenommeerde kunstenaars, kunt u objecten bekijken die permanent op het Leefgoed staan: landart, beelden en uit cortenstaal gesneden poëtische teksten.
 • Fiets- en wandelroutes langs de monumenten in de gemeente Zuidplas. Ook dit jaar was er op zaterdag 12 september in Zuidplas weer van alles te doen, zij het in een iets bescheidener vorm. Aan de hand van verschillende fiets- en wandelroutes kon je er zelf op uit om de monumenten in Zuidplas te ontdekken.
 • Van Waterfestival naar Waterweken aan de Rotte. Van 5 september t/m 1 november ieder weekend pret op de Rotte
  Het jaarlijkse Waterfestival aan de Rotte is omgetoverd tot een nieuw, meerdaags, coronaproof event.
 • Het jaarlijkse Muziekfestival in de gemeente Zuidplas vind in 2021 weer plaats in en rond de Dorpsstraat van Zevenhuizen.