Evenementen

In de gemeente Zuidplas vinden het gehele jaar door waterrijke evenementen plaats. Hieronder krijg je een indruk van een paar aanstaande verfrissende evenementen. Kom gerust eens langs in De Watertuin van de Zuidelijke Randstad!  

Snertwandeltocht Rottemeren

Op 4  januari 2020 stond de 6 de editie van de Snertwandeltocht op de agenda. Een wandeling van  7, 12, 17, 21 of 26 km langs de Rottemeren en de molens. Dit jaar vierden we samen met u 75 jaar bevrijding. Met voertuigen, veldkeuken en nog veel meer. Tijdens onze gezellige wandeling namen wij u mee langs de Rottemeren, de molens en het natuurgebied Koornmolengat. Onderweg veel muziek, en leuke spellen waar u vrijblijvend aan mee kon doen.

We hebben daar een leuk inspiratiefilmpje van gemaakt!

Het volledige programma, kunt u hier terugvinden.

 

Reizende tentoonstelling: In 2 werelden

Zaterdag 11 september gaat de Reizende tentoonstelling: In 2 werelden | Molukkers in Nederland officieel van start. Moordrecht heeft de eer om de tentoonstelling voor het eerst aan het publiek te tonen. De tentoonstelling zal drie jaar lang door het hele land reizen. Vanaf de officiële opening op zaterdag 11 september door burgemeester Han Weber, is de tentoonstelling drie weken lang te bezichtigen bij de Brede School in Moordrecht, hoek Schuddebeurslaan/Oudersvrucht.

Kijk op www.reizendetentoonstelling.nl voor meer informatie

 

 

Overige evenementen

 • Zuidplas is door Nederland Zoemt verkozen tot bijvriendelijkste gemeente van Nederland 2021.
 • BLUE is een tweedaags muziekfestival dat aankomend jaar voor het eerst plaatsvindt aan de Zevenhuizerplas.
 • MUZIEK OP DE ROTTE TERRAS EDITIE XL - ROTTERDAM
 • Reizende Tentoonstelling: In 2 Werelden | Molukkers in Nederland' vanaf 11 september in Moordrecht
 • Van 31 juli t/m 4 september 2021 toveren de Dorpsstraat, West Buurtstraat en Visserssteeg in Moordrecht zich om tot pittoresk dorpje aan de Méditerranée.
 • Op 25 juli aanstaande kunnen hardlopers en wandelaars genieten van het prachtige gebied langs De Rotte tijdens de Rotte Dam Loop.
 • Op zaterdag 10 juli en zondag 11 juli staat de Willem-Alexander Roeibaan in het teken van de TRI ROTTERDAM. Op deze locatie van wereldniveau vinden beginnende atleten, ervaren sportievelingen en topsporters een wedstrijd waarin zij het met elkaar en zichzelf opnemen op verschillende afstanden.
 • Vanaf 25 juni tot en met 27 augustus 2021 verzorgen gidsen van Natuur- en Vogelwacht Rotta elke vrijdagavond om 19:00 uur rondleidingen van twee uur in het Koornmolengat.
 • Op zaterdag 26 juni en later in september vertellen studenten archeologie en bouwkunde van de Saxion Hogeschool over hun onderzoek naar rijksmonument Steenovens op Klein Hitland. Studenten toerisme en recreatie ontvouwen er hun plannen om de steenovens verder ontwikkelen met onder andere onderzoek naar de herinrichting van een de turfschuren als activiteiten- bezoekerscentrum. Ook vertellen ze hoe het aansluitende Hitland gebied beter op de kaart gezet kan worden voor toeristen.
 • Zet de Rotte Kijker in de kijker en WIN een Beleef Zuidplas Gift box
  In het wandel- en fietsgebied tussen de Rottemeren en de Willem-Alexander Roeibaan staat een kunstwerk. Het is een Rotte Kijker, een kunstwerk en uitkijkpost ineen. De Rottekijker is een onderdeel van het programma aan activiteiten en evenementen van 750 jaar dam in de Rotte.