Evenementen

In de gemeente Zuidplas vinden het gehele jaar door waterrijke evenementen plaats. Hieronder krijg je een indruk van een paar aanstaande verfrissende evenementen. Kom gerust eens langs in De Watertuin van de Zuidelijke Randstad!  

Snertwandeltocht Rottemeren

Op 4  januari 2020 stond de 6 de editie van de Snertwandeltocht op de agenda. Een wandeling van  7, 12, 17, 21 of 26 km langs de Rottemeren en de molens. Dit jaar vierden we samen met u 75 jaar bevrijding. Met voertuigen, veldkeuken en nog veel meer. Tijdens onze gezellige wandeling namen wij u mee langs de Rottemeren, de molens en het natuurgebied Koornmolengat. Onderweg veel muziek, en leuke spellen waar u vrijblijvend aan mee kon doen.

We hebben daar een leuk inspiratiefilmpje(externe link) van gemaakt!

Het volledige programma, kunt u hier(externe link) terugvinden.

Reizende tentoonstelling: In 2 werelden

Zaterdag 11 september gaat de Reizende tentoonstelling: In 2 werelden | Molukkers in Nederland officieel van start. Moordrecht heeft de eer om de tentoonstelling voor het eerst aan het publiek te tonen. De tentoonstelling zal drie jaar lang door het hele land reizen. Vanaf de officiële opening op zaterdag 11 september door burgemeester Han Weber, is de tentoonstelling drie weken lang te bezichtigen bij de Brede School in Moordrecht, hoek Schuddebeurslaan/Oudersvrucht.

Kijk op www.reizendetentoonstelling.nl(externe link) voor meer informatie

Overige evenementen

 • 125-jarig jubileumconcert De Kleine Trompetter

  Op zaterdag 15 oktober viert muziekvereniging De Kleine Trompetter haar 125-jarig jubileum. Een reden om groots uit te pakken!

 • Open Monumentendag 2022

  Zuidplas pakt groots uit op Open Munumentendag 2022. Bezoek de vele monumenten per historische boot of met de hop-on hop-off veteranenbus.

 • Vlootschouw 2022

  In Nieuwerkerk aan den IJssel worden op zaterdag 17 september weer tal van activiteiten gehouden tijdens het populaire evenement De Vlootschouw.

 • ’S GRAVENFAIR

  Dé landgoedfair aan de ‘s Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel.

  Vrijdag 26 augustus en zaterdag 27 augustus

 • Oogstfeest 2022

  De vierendertigste editie van het Oogstfeest in Zevenhuizen gaat door, traditiegetrouw op de eerste zaterdag in september.

 • Mediterrraans Moordrecht 2022

  Bienvenue à Moordrecht, het mediterraanse dorp aan de Hollandsche IJssel. Van 9 juli t/m 3 september 2022 is de oude dorpskern weer versierd met kleurrijke bloemen en waslijnen zoals je die ook in landen aan de Middellandse Zee ziet.

 • Gluren bij de buren: waterfestival aan de Rotte

  Zaterdag 27 augustus 2022 van 11.00 tot 17.00 uur zijn de Crooswijksebocht en de Zwaanhalskade opnieuw DÉ plek in Rotterdam waar iedereen moet zijn.

 • Haring Party & Veiling

  Op zaterdag 18 juni vindt er aan de Hollandsche IJssel bij Eetcafé Rustwat een Haring Party met veiling plaats. Alle opbrengsten van dit evenement gaan naar drie goede doelen, te weten Roparun Team 82, ASVZ de Korenaer en Stichting Molen Windlust.

 • Drie Dagen Kunst in Zuidplas

  Komend Pinksterweekend is het weer zover. De jaarlijkse kunstmanifestatie in Zuidplas.

 • Beeldentuin op Het Leefgoed

  Dit jaar vindt de 9e editie van de Beeldentuin op Het Leefgoed plaats.