Evenementen

In de gemeente Zuidplas vinden het gehele jaar door waterrijke evenementen plaats. Hieronder krijg je een indruk van een paar aanstaande verfrissende evenementen. Kom gerust eens langs in De Watertuin van de Zuidelijke Randstad!  

Snertwandeltocht Rottemeren

Op 4  januari 2020 stond de 6 de editie van de Snertwandeltocht op de agenda. Een wandeling van  7, 12, 17, 21 of 26 km langs de Rottemeren en de molens. Dit jaar vierden we samen met u 75 jaar bevrijding. Met voertuigen, veldkeuken en nog veel meer. Tijdens onze gezellige wandeling namen wij u mee langs de Rottemeren, de molens en het natuurgebied Koornmolengat. Onderweg veel muziek, en leuke spellen waar u vrijblijvend aan mee kon doen.

We hebben daar een leuk inspiratiefilmpje van gemaakt!

Het volledige programma, kunt u hier terugvinden.

 

Lifestyle Xperience  

Lifestyle Xperience wordt een leuk Pinkster uitje (24 mei 2021) voor de hele familie. Dit event is nieuw en net even anders. Een bijzondere combinatie van winkelen, muziek, actie en natuur. Zie hier alvast een leuk voorproefje.

Voor meer informatie en kaartverkoop: https://www.lifestylexperience.nl/

 

Overige evenementen

 • Leefgoed Beeldentuin 2020

  Stichting Leefgoed de Olifant organiseert jaarlijks de Beeldentuin vanaf de tweede zondag van mei tot en met de tweede zondag in september. Naast deze tentoonstelling met werken van gerenommeerde kunstenaars, kunt u objecten bekijken die permanent op het Leefgoed staan: landart, beelden en uit cortenstaal gesneden poëtische teksten.

 • Open Monumentendag 2020

  Fiets- en wandelroutes langs de monumenten in de gemeente Zuidplas. Ook dit jaar was er op zaterdag 12 september in Zuidplas weer van alles te doen, zij het in een iets bescheidener vorm. Aan de hand van verschillende fiets- en wandelroutes kon je er zelf op uit om de monumenten in Zuidplas te ontdekken.

 • Gluren bij de buren: Waterweken

  Van Waterfestival naar Waterweken aan de Rotte. Van 5 september t/m 1 november ieder weekend pret op de Rotte
  Het jaarlijkse Waterfestival aan de Rotte is omgetoverd tot een nieuw, meerdaags, coronaproof event.

 • Zuidplas Muziekfestival

  Het jaarlijkse Muziekfestival in de gemeente Zuidplas vind in 2021 weer plaats in en rond de Dorpsstraat van Zevenhuizen.

 • Vlootschouw

  De Vlootschouw is een spectaculair evenement dat jaarlijks word georganiseerd door Stichting Evenement op en rondom de Ringvaart. 

 • Oogstfeest

  Het jaarlijks terugkerende evenement het 'Oogstfeest' wordt in Zevenhuizen gehouden. Naast de kramen van de braderie is er ook een uitgebreid muziekprogramma. Verder is er het fierljeppen over de ringvaart, Aquaballen en de Welkoop Klompenloop.

 • Gluren bij de buren: Culinesse

  Een regionaal evenement is Culinesse. Inwoners uit Rotterdam, Zuidplas en de wijde omgeving weten dit gezellige culinaire festival aan de Zevenhuizerplas ieder jaar te vinden.

  Foto Evert Buitendijk van Culinesse 2018