Fietsen

In onze gemeente kun je heerlijk fietsen en genieten van de natuur. Hieronder vind je een selectie van bijzondere fietsroutes.

Op de website van Mooi Zuidplas vind je daarnaast nog veel meer mooie fietsroutes.

Fietsroute Actief Rottemeren

Het eeuwenoude riviertje de Rotte vormt de ruggengraat van het recreatiegebied Rottemeren. Door inklinking en vervening van het gebied liggen de Rotte en de Rottemeren een stuk hoger dan de omliggende polders. Je vindt hier vele jachthaventjes, restaurants en beeldende kunst. Onderweg kom je leuke plekjes tegen om even uit te rusten met uitzicht over de Rotte.

Meer informatie en downloaden route: https://www.ookditisderotte.nl/activiteiten/fietsen/fietsroute-actief-rottemeren

Fietsroute Rondje Eendragtspolder

Per fiets ontdek je de Eendragtspolder. De Eendragtspolder is een bijzonder gebied vanwege de unieke combinatie van waterberging, recreatie en de internationale roeibaan Willem-Alexander Baan. De Eendragtspolder zorgt ervoor dat mensen in de wijde omtrek droge voeten houden, want er kan 4 miljoen kubieke meter water tijdelijk worden opgeslagen als wateroverlast dreigt.

 

Meer informatie en over de route: www.ookditisderotte.nl/activiteiten/fietsen/rondje-eendragtspolder

Fietsroutes

 • Met trots presenteren wij onze Beleef Zuidplas Molen-Stempel-Fiets-Tocht.
  Samen met onze Beleef Zuidplas ambassadeurs - recreatiepark de Koornmolen, Park Hitland & Molen Windlust - hebben we twee fietsroutes dwars door onze watertuin in kaart gebracht.
 • Op dagen met mooi weer is het soms te druk op de Rottekaden. Er wordt gefietst door recreanten, families, ouderen, Maar er wordt ook gewandeld, gespeeld, geskeelerd op dezelfde fietspaden. Daardoorheen rijden groepen wielrenners soms met hoge snelheden.
  Het recreatieschap Rottemeren heeft nu voor de wielrenners een alternatieve route: De WielerRotte.
 • Deze fietsroute kun je volgen langs de verschillende dorpen in Zuidplas. Op de route zijn de herdenkingsmonumenten gemarkeerd. De lengte van de hele route is ongeveer 42 kilometer en vanuit ieder dorp te starten.
 • Fietsend langs dijken, ouderwetse sluizen, molens, molenstompen en nieuwe gemalen krijgt u een beeld van het hedendaagse waterbeheer en komen heden en verleden bij elkaar. Dit mede dankzij de toelichting in de Fietsplanner bij de diverse waterwerken die je passeert.
  Klik hier voor meer informatie en de fietsroute.  
   
   
 • Dankzij de waterberging in de Eendragtspolder houden bewoners in de wijde omtrek van de rivier de Rotte droge voeten. En kun je genieten van een waterrijk recreatiegebied. Ontdek hoe het werkt met de Droge voeten route.
  ejew
 • De rivier de Rotte ontstond 4500 jaar geleden in deze omgeving door overstroming van de veenlaag een waddengebied. De zee kon door een aantal stroomgaten binnenstromen waardoor slib werd afgezet en het gebied in een moeras veranderde.