Eten & Drinken

Fietsend, wandelend of varend door het Hollandse landschap dat zo typerend is voor Nederland. Op die manier beleef je de omgeving van Zuidplas in optima forma. Onderweg zijn er unieke plekjes om even te pauzeren of neer te strijken op een terras aan het water of in een van de gezellige dorpsstraatjes.

Eetcafé Rustwat

Eetcafé Rustwat is een favoriete plek voor fietsers die even een pauze inlassen op de fietsroute tussen Capelle aan den IJssel en Moordrecht/Gouda. Hier geniet je van een kop koffie of thee op het terras aan het water met uitzicht over de Hollandse IJssel. 

Meer informatie: https://www.eetcaferustwat.nl/(externe link)

Leefgoed de Olifant

Aan de rand van Park Hitland ligt Leefgoed de Olifant. Hier wordt rust, ruimte, gezelligheid en cultuur met elkaar gecombineerd. Het sfeervolle restaurant bevindt zich in de oude wagenschuur. Er is een beeldentuin en een monumentale steenoven.  

Meer informatie: https://www.leefgoed.nl/(externe link)

Eetcafé Roerdomp

Eetcafé Roerdomp ligt aan plezierrivier de Rotte en heeft een terras aan het water met een schitterend zicht op recreatiegebied Rottemeren en de Eendragtspolder met de Willem Alexander Roeibaan.

Meer informatie: https://www.eetcafederoerdomp.nl/(externe link)

 • Brasserij de Berg

  Brasserij de Berg is door zijn centrale ligging de ontmoetingsplek voor jong en oud bij uitstek. Of het nou gaat om een (zakelijke) lunch, borrel of diner, Brasserij de Berg zit er vol mee. Op het terras van Brasserij de Berg is het bovendien heerlijk vertoeven.
  Meer informatie: https://www.brasserijdeberg.nl/

 • Old Bakery

  Old Bakery is een voormalige bakkerij aan de Dorpsstraat die is verbouwd en omgetoverd tot een Clothing & Lifestyle shop met een landelijke sfeer. Eenmaal binnen waant men zich in een andere wereld, waar het goed toeven is en men even kan ontsnappen aan de waan van de dag.
   
   
  Tijdens het winkelen, kun je een kopje thee of koffie nuttigen of op afspraak genieten van een typisch Engelse High Tea in de sfeervol ingerichte Tearoom of theetuin bij lekker weer.
  Voor meer informatie: www.oldbakery.nl 
   

 • Dorpsstraat Zevenhuizen

  Van een klein dorpje in de provincie Zuid-Holland, dat is vernoemd naar het aantal huizen dat het dorpje telde, tot een prachtig dorp met tal van fantastische voorzieningen. Een aanrader om even door het dorp te lopen of te fietsen en van een drankje, hapje of ijsje te genieten in de gezellige dorpsstraat. 

 • Dorpsstraat Moerkapelle

  De kleinschalige dorpsstraat van Moerkapelle leent zich prima als tussenstop voor een drankje en een hapje. Gezichtsbepalend voor Moerkapelle en de moeite waard om te bezichtigen is de op een verhoogde plaats gebouwde kerk. De bouw van deze Hervormde zaalkerk startte vermoedelijk in 1662 en werd in 1667 voltooid. 

 • Dorpsstraat Nieuwerkerk aan den IJssel

  In dit prachtige stukje Nieuwerkerk aan den IJssel vindt u een diversiteit aan authentieke winkeltjes en restaurantjes. De Dorpsstraat dateert al van voor het jaar 1200 en is absoluut de moeite waard voor een kleine versnapering of om even doorheen te lopen of te fietsen.

 • Dorpsstraat Moordrecht

  In de karakteristieke dorpsstraat van Moordrecht kun je prima even een tussenstop maken voor een kop koffie of een hapje eten. Een aanrader om even te bekijken of een oversteek te maken is het pontje dat van Moordrecht naar Gouderak vaart. Het zijn twee kleine pontjes die beurtelings varen. Het is een klein stukje van ongeveer 50 meter, maar anders moet je omrijden via Gouda.

 • Meer Genieten

  In de sfeervolle winkel in de Dorpsstraat in Moordrecht vindt je delicatessen en tref je ook een goedgevulde wijnkelder, met wijnen uit de hele wereld. Naast wijnen en geschenken kun je ook binnenlopen voor een kopje koffie, een smakelijke lunch, high tea of high wine.
  Voor meer informatie: http://www.meergenieten.com/

 • Brasserie de Blokhut

  Op de pittoreske plaats aan de Zevenhuizerplas staat brasserie De Blokhut. Brasserie de Blokhut staat voor een Bourgondische smaak- en sfeerbeleving. Alle hoofdrechten worden bereid in een houtskool grill/oven. 
  Voor meer informatie: https://www.brasseriedeblokhut.nl/

 • De Strandgaper

  Restaurant “de Strandgaper” is gelegen in het recreatiegebied “de Rottemeren” aan de Zevenhuizerplas. ‘s Zomers voor een heerlijke borrelplank op het terras, ’s winters gezellig binnen bij de open haard voor een kop koffie met appeltaart. De Strandgaper is het hele jaar geopend en een begrip in de regio. 
  Voor meer informatie: www.strandgaper.nl

 • Restaurant Hit Eten & Drinken

  Restaurant Hit Eten & Drinken is open voor iedereen! Het restaurant ademt een sfeer uit van een moderne en gezellige huiskamer, voorzien van een openhaard met zitje, wijntafel en een gezellige bar die centraal in het restaurant staat. 
   

 • Van der Valk hotel Rotterdam

  Hotel Rotterdam in Nieuwerkerk a/d IJssel is bij uitstek geschikt als uitvalsbasis om de omgeving van Zuidplas te verkennen. Het Van der Valk hotel ligt verscholen in het groen en ligt bijna aan de A20.

 • Perron

  Het vroegere station van Nieuwerkerk aan den IJssel dateert uit 1908 en is een sfeervolle locatie waar verrassend lekkere smaakvolle gerechten worden gereserveerd. Bereid met dagverse, eerlijk en duurzame (streek)producten. Ook kun je er genieten van een lekker drankje aan de bar.