De inhoud is geladen.

Sport

Sportief bezig zijn kan op vele manieren in Zuidplas. Met de Willem-Alexander Baan op het grondgebied van Zuidplas is roeien een van de in het oog springende sporten.

Kanoën op Hitland

Een dagje kanoën kan op het recreatiepark Hitland, waar je mooie vaarroutes hebt dwars door de natuur. Het is een waterrijk gebied waar veel te zien en te beleven valt. 

Zie voor meer informatie: https://www.parkhitland.nl/park-hitland/recreatie/kanoen/

Jachthaven Rottemeren

In Jachthaven Rottemeren kun je behalve een boot huren ook sub board huren om al peddelend op je sub board door het natuurgebied te peddelen. Tussendoor kun je aanmeren bij het strand van Zevenhuizen. 

Zie voor meer informatie: www.jachthavenrottemeren.nl  

 • Golf op Golfbaan Hitland

  Golfbaan Hitland is gelegen in Park Hitland. Golfers kunnen er genieten van de natuur en de 18-holes baan van Golfbaan Hitland met een driving-range met veertig afslagplaatsen en negen pitch&putt holes. 

 • Paardrijden in Park Hitland

  Ruiters kunnen heerlijk paardrijden in recreatiegebied Hitland over de speciale ruiterpaden in Hitland-Noord waar ook de manege te vinden is.

 • Bootcampen in Hitland

  Park Hitland is de ideale plek om te bootcampen. Hier kun je volop werken aan kracht, snelheid en je uithoudingsvermogen.

 • Skeeleren door Park Hitland

  De fietspaden van Hitland lenen zich uitstekend voor een rondje skeeleren door de natuur.

 • Windsurfen op de Zevenhuizerplas

  Op de Zevenhuizerplas kun je goed met je surfplank over het water scheren. Dit was jarenlang het mekka van de windsurfers uit Rotterdam en omstreken.

 • Zeiltochten met historische ijsselaak

  Meevaren op de historische ijsselaak den Onthaestingh is een unieke beleving. Met een straf windje op de Hollandsche IJssel  kunnen de zeilen worden gehesen.

 • Stille visstekjes in Park Hitland

   In recreatiegebied Park Hitland kun je op diverse plekken je hengel uitgooien en vissen op brasem, snoek, karper, baars, zeelt, ruisvoorn en blankvoorn.
   

 • Zeilschool Wavie

  Zeilschool Wavie is een zeilschool gelegen aan de Rottemeren. De zeilschool wordt gerund door enthousiaste zeilers die vooral van hard en goed varen houden :).