“Kom, beleef en ontdek” - 50 jaar Park Hitland

Op 29 mei 2024 vieren wij dat Park Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel precies 50 jaar geleden is opgericht. Dit jubileum willen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom organiseren het recreatieschap, betrokkenen en ondernemers in Park Hitland een vijftal dagen allerlei activiteiten om dit heugelijke feit met elkaar te vieren!


Op woensdagmiddag 29 mei zal de aftrap van het 50-jarig bestaan plaatsvinden met een feestelijk persmoment. Vervolgens zijn er van woensdag 29 mei tot en met zondag 2 juni verschillende festiviteiten, zoals onder andere diverse wandelingen, mooie natuurbelevingen voor de kinderen, sportieve introductielessen op de Golfbaan en smaakvolle ontmoetingen bij de diverse horecaondernemers in Park Hitland.


Meer informatie over jubileum
Houd de website en socials in de gaten; het definitieve jubileumprogramma volgt snel!
www.parkhitland.nl | instagram@parkhitland | Facebook.com/parkhitland


Hitland toen en nu
Al in de zestiger jaren werd in een eerste Nota Ruimtelijke Ordening gesproken over een groene bufferzone tussen Gouda en Rotterdam-Alexanderstad. Eind 1971 nam gemeente Capelle een motie aan om het “Hitlandbos” te ontwikkelen, in het jaar 1973 sloot de voormalige gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel zich hierbij aan. Beide gemeenten stelden een gemeenschappelijke regeling voor. Deze werd op 29 mei 1974 door de provincie Zuid-Holland vastgesteld.
Op 23 maart 1983 werd dan eindelijk de allereerste boom geplant en sindsdien is er veel veranderd in Recreatieschap Hitland. In 1994 ging de Driving Range open in Hitland-zuid en werd de golfbaan in de loop der jaren uitgebreid tot een volwaardige, openbare golfbaan met 18 holes en een Par 3 baan. Daarna volgde de aanleg van een volkstuinencomplex en een ontmoetingstuin. Ook werden een trimbaan en diverse speeltuinen gerealiseerd en in 2018 een ware hondenprettuin.
Recent is uit de enquête voor de actualisatie van de Toekomstvisie naar voren gekomen dat bezoekers vooral op zoek zijn naar meer natuurbeleving en rust in Park Hitland. Het beleid zal zich daar dan ook op gaan richten.