De Hennipgaarde is een initiatief van inwoners in samenwerking met het Recreatieschap Rottemeren. Je vindt hier in een voormalige akker van de Eendragtspolder een boomgaard, een kruidentuin, kweektuin en bijenweide, maar ook een aparte speelpolder voor kinderen.

Natuurpolder Hennipgaarde

De Hennipgaarde grenst aan het dorp Zevenhuizen en is eigendom van het Recreatieschap Rottemeren. Het is 9 ha. groot en heeft diverse functies gericht op recreatie, natuurbeleving en natuureducatie. Zo vind je in deze natuurpolder een boomgaard, een kruidentuin, kweektuin en bijenweide. De granen die hier door Stichting Natuurpolders worden verbouwd gaan naar een lokale molenaar die er meel van maalt. Van het meel maken bakkers in de gemeente Zuidplas maar ook in de regio overheerlijk brood. 

Meer informatie: www.natuurpolders.nl/hennipgaarde

Speel- en beweegpolder Hennipgaarde

Alsof het nog niet genoeg is. Maar je kunt ook heerlijk ravotten in de Hennipgaarde. Er is een avontuurlijke speel- en beweegpolder aangelegd. Verder kun je wandelen over het landbouwpad met uitzicht op de Eendrachtsmolen, bloemen en kruiden plukken in de pluktuin, appels uit de boomgaard oogsten of ongedwongen picknicken aan een megagrote tafel.

Ja, dit kan allemaal in de Hennipgaarde. Een voormalige akker van 9 hectare in de Eendragtspolder.

Meer informatie: www.eendragtspolder.nl